SAS piloterne tager en kamp for os alle!

Kommunistisk Parti i Danmark støtter fuldt ud SAS piloterne i deres kamp mod forringelse af deres løn og arbejdsvilkår.

SAS-piloterne strejker efter at forhandlinger med SAS er brudt sammen. To hundrede flymekanikere er gået i sympatistrejke med piloterne.

Konflikten drejer sig om, at SAS aftalte med piloterne før Covid 19, at de kunne vende tilbage til samme overenskomstmæssig aftale om løn og arbejdsvilkår efter Covid 19, som de havde haft før nedlukningen.

SAS er løbet fra sit løfte og udnytter nu situationen. 

En farlig prøveklud

SAS ledelsen kræver nu, at piloterne ”genansættes” i to nyoprettede SAS- selskaber med ny ringere overenskomst, i stedet for den oprindelige der er aftalt med pilotforeningen, der er en del af Metal. Det er en tilrettelagt taktik fra SAS-side. SAS søger om konkursbeskyttelse hos kapitalstærke kræfter i USA. De vil vinde tid til at lave en spareplan for at sikre deres profit.

Det er vigtigt for arbejdsgiverne at lykkes med denne manøvre. Den kan nemlig bringes i spil i fremtidige konflikter på alle områder. Det må ikke lykkes. Vinder ledelsen kan det betyde at vi heller ikke får råd til at tage på ferie med vores familier.