Ikke mere krig. Fjern blokaden mod Cuba.

Kommunistisk Parti i Danmark 13. kongres udtaler :

”Embargo er et fromt ord, blokade mere dækkende…….Det er ikke en embargo, ikke en blokade. Det er en økonomisk krig mod vores land” Fidel Castro Ruz.

I mere end 60 år har USA forsøgt at knuse den cubanske revolution med indførelse af den økonomiske, finansielle og handelsmæssige blokade, der i FN flere gange med overbevisende flertal er stemt til ophævelse. På trods af det har USA endog strammet blokaden og truet alle lande i verden med sanktioner hvis de handler med Cuba. Arrogancen vil ingen ende tage !

At blokaden selvsagt har store alvorlige konsekvenser for den cubanske befolkning er i USA interesse. Hver eneste cubaners dagligdag er påvirket gennem mangel på basale varer som fødevarer, brændstof og medicin. Så alvorlige at blokaden er blevet beskrevet som folkemord !

For nylig annoncerede den amerikanske regering nogle lempelser med hensyn til visa, regulær migration, flyvninger til provinserne i Cuba, pengeoverførelser mellem familier og justering af reglerne for transaktioner med den private sektor, ikke med staten.
Det er imidlertid et begrænset skridt i den rigtige retning, men det ændrer ikke ved de alvorlige foranstaltninger på de økonomiske forhindringer, som blokaden er årsag til.

Vi støtter op om Cubas regering, der har gentaget sin vilje til at indlede en respektfuld dialog på lige fod med USA’s regering, baseret på FNs charter, uden indblanding i interne anliggender og med fuld respekt for landenes uafhængighed og suverænitet.

Vi kræver, at USA fjerner blokaden og dermed den krig, der føres mod Cuba.

Vi kræver at USA lukker flådebasen og tilbageleverer det besatte område i Guantanamo til det cubanske folk.