Kommunistisk Parti i Danmark udtaler: Danskerne ønsker fred!

Den socialdemokratiske regering er godt i gang med at forhandle en aftale igennem med USA om, at der i fremtiden skal være amerikanske tropper og våben på dansk jord. Krigsskibe i Århus og de ”grønne djævle” i Slagelse måske med atomvåben i baghånden. Den danske regering ser dog helst ikke atomvåben på dansk jord, men vil næppe kontrollere, hvad amerikanerne bringer med til Danmark.

Den såkaldte frie verden med NATO som redskab havde ingen problemer med at holde militærøvelse i Norge ved den russiske grænse med deltagelse af 50.000 soldater, ødelæggelse af sårbar natur og forstyrrelse af nordmændenes hverdag. Nato havde heller ikke problemer med at afholde provokerende øvelser i de baltiske lande op til de russiske grænser. Men nu tolker de selvsamme krigshøge, at russiske militærøvelser på eget territorie er en optrapning til krig mod Ukraine. NATO startede provokationen,og med dansk godkendelse af USA-baser uanset hvad man kalder dem på dansk jord, er vi med til at eskalere konflikten. 

Befolkninger i Europa betaler en ekstrem høj pris både i frygt og skyhøje energipriser. Vi vil ikke have døde soldater, men samhandel og fred med vores nabolande. Lad amerikanerne blive hjemme, de har nok af problemer at tage sig af derhjemme. USA havde aldrig tilladt samme provokation ved deres landegrænser, som de selv står for nu. Det var cubakrisen et tydeligt eksempel på.
Vi skal ikke være vasalstat for USA
Stop regeringens knæfald, ret ryggen og gør en indsats for freden
Kun krigsindustrien har gavn af krig.