DE SNAKKER OM VÅBENKONTROL, MENS DE RUSTER TIL KRIG


DE SNAKKER OM VÅBENKONTROL, MENS DE RUSTER TIL KRIG


Center for militære studier holder seminar om våbenkontrol, i tæt samarbejde med regeringen. Men tag ikke fejl – den overordnede idé er ikke at stoppe eller begrænse militariseringen – bagved ligger spekulationen om hvordan USA, NATO og EU kan sikre sig førstepladsen i våbenudviklingen overfor Rusland og Kina. Og hvilken rolle Danmark skal spille. Vi ved:- at den danske regering og ministerier arbejder på højtryk for at være upto-date med de nyeste dræbervåben og al den teknologi der hører med- at de poster millioner i våbenindustrien- at de lader os betale til EU’s nye forsvarsfond, der skal booste våbenproduktion og salg- at Danmark er medlem af NATO, og danske regeringer hylder eksistensen af USA’s såkaldte atomparaply og NATO’s enorme militærbudget Hvad er mon seminarets formål? At skabe en ny START-aftale lyder overskriften. Ny START-aftale I marts i år blev våbenkontrolaftalen for strategiske atomvåben mellem USA og Rusland (New Start-aftalen fra 2010) forlænget med 5 år, der ifølge USA og NATO skal bruges på en ny og revideret aftale. For USA og NATO er den type aftaler et redskab til kontrol med de imperialistiske konkurrenter. Joe Biden ønsker ro på oprustningen mod Rusland, for den højt prioriterede fjende, Kina er ikke en del af aftalen. Det er den retning USA nu fokuserer. Der skal også laves en aftale med Kina. Under våbenkontrolaftalernes overflade opruster NATO, EU og Danmark på fuld tryk. Trods USA og NATO’s totale afklædning efter Afghanistankrigen fortsætter de med at forberede nye krige. Henrik Breitenbauch, Center for Militære Studier leder seminaret. Han har for nylig forfattet en rapport. Den handler om konkurrencen mellem stormagterne, og hvordan Vesten lægge sig forrest indenfor teknologien. Kina og Rusland er for langt fremme, Vesten sakker bagud. Frem for alt skal staten fremme udviklingen af ny våbenteknologi, så Vesten kan fastholde sin dominans og danske våbenfabrikanter kan få noget at sælge. Seminarets tanker om ’våbenkontrol’ er en brik i Danmarks strategi, der følger både NATOs og EU’s imperialistiske magtambitioner. Hvordan tøjler Vesten supermagterne Rusland – og ikke mindst Kina. Og hvordan tjener danske virksomheder flest muligt penge på krigsforberedelserne. Vi siger: STOP krigsforberedelserne – Stop dansk deltagelse i USA´s, NATO´s og EU´s krige! I en verden, hvor millioner af mennesker dør som følge af krige, sult og sanktioner – hvor klimaet vil føre til ødelæggelse af naturen og menneskers livsgrundlag, er der ikke tid til at forhandle om rustningsbegrænsninger eller nye START aftaler. Der skal handles!! Skrot alle masseødelæggelsesvåben! Stop alt våbeneksport! Stop dødens købmænd! Danmark skal omgående tilslutte sig forbud mod atomvåben! Kun en verden i fredelig sameksistens kan redde kloden! København den 6. september 2021 TID TIL FRED – aktiv mod krig: www.tidtilfred.nu Fredsvagten ved Christiansborg : www.fredsvagt.dk Forbyd atomvåben : www.atombaabenforbud.nu