Folket må forstærke kampen mod NATO og de imperialistiske planer.

Udtalelse fra de kommunistiske partier og arbejderpartier

De kommunistiske partier og arbejderpartier erklærer højt og tydeligt, at de fordømmer den imperalistiske organisation NATO`s aggressive planer, som er skærpet efter det seneste topmøde.

NATO bruger gamle og nye påskud som sikkerhed, forsvar, klimaforandringer og cyberangreb anvendes for at optrappe situationen mod verdens folk. Der skabes en uhæmmet kaprustning gennem ”NATO 2030” agendaen. Den er i princippet organisationens doktrin for det kommende årti. Gennem den opdateres og gennemføres alle tidligere farlige beslutninger.

NATO 2030 udgør derfor en optrapning af aggressionerne.

Det er en forberedelse til krig og et bevis på den skærpede konkurrence med Rusland og Kina.

Den militære omringning af Rusland, udfaldene mod Kina og Iran – udtalelser om et første slag med atomvåben og den enorme ”Defender Europe 21” øvelse afslører alle falske påstande om ”folkenes fred og sikkerhed”.

Arbejderne og andre folkelige lag har ikke brug for en ny kold krig eller nogen imperalistiske planer, interventioner og krig, hverken i Sydøstasien, Afrika, Latinamerika, Centralasien, Kaukasus, Sortehavet, sydøstlige Middelhav, Mellemøsten eller nogen andre steder.

Folkene har spildt nok blod.

Det er folket i hvert land, der har magt til at kæmpe mod de farlige planer og forstærke kampen mod NATO og mod hver imperialistisk plan,  mod militærbaser og hvert masseødelæggelsesvåben, som findes i imperialisternes hænder. 

Der må skabes forudsætning for at sætte stop for imperialisternes organisationer, deres konkurrence og deres krige.Det farligste og mest dødelige virus er kapitalismen.