Solidaritet med sundhedsarbejdernes strejke i Danmark

PAME, som repræsenterer den klassebevidste fagbevægelse i Grækenland, udtrykker sin solidaritet med sundhedsarbejderne i Danmark, som starter aktioner lørdag den 19. juni med krav om kollektive overenskomster med bedre løn.

Over hele Europa står arbejderne overfor angreb fra regeringer og arbejdsgivere, som ønsker at vælte den nye krise over på folket.  I hele denne periode så vi hykleriet fra regeringerne, som  omtalte sundhedsarbejderne som helte og de offentlige sundhedssystemer som vort værn mod pandemien, men selv nu ønsker de at privatisere sundhedsvæsenet og de opstiller brutale arbejdsbetingelser og fleksible ansættelsesformer for sundhedsarbejderne og alle de, der var i front mod pandemien.  Et godt eksempel på dette er den danske regering, som ikke accepterer lønforhøjelser til sundhedsarbejderne, der som svar på dette går i strejke.

Arbejdere i alle sektorer har lidt under tiltagende fattigdom, privatisering og angreb på arbejdernes rettigheder til fordel for erhvervslivets profitter.  Vi har lidt under politiske tiltag, som underløber det offentlige sundhedssystem.   Arbejderne er de, som arbejder, beskytter vort helbred, frembringer rigdomme og bevæger samfundet fremad.  Sundhedsarbejderne er arbejderklassens helte mod pandemien, og de fortjener lønninger og arbejdsbetingelser i overensstemmelse med deres behov.

PAME udtrykker sin solidaritet med sygeplejerskerne og sundhedsarbejderne i Danmark i deres strejke og deres retfærdige krav.

PAME 18.6.21