Udtalelse fra verdensfredsrådet (WPC) om den nye aftale mellem Israel og De Forenede Arabiske Emirater

Verdensfredsrådet understreger, at det palæstinensiske problem er helt centralt for freden i regionen og det faste holdning om, at den palæstinensiske sag er det afgørende problem i konflikten i Mellemøsten.

   I kommentaren til aftalen mellem Israel og Emiraterne (United Arab Emirates-UAE) om at normalisere forbindelserne imellem sig under overvågning af USA understreger vi, at fred i Mellemsten kun kan opnås ved løsning af det palæstinensiske problem på basis af FN resolutioner, international lov og det palæstinensiske folks umistelige rettigheder. En sådan løsning må garantere en total israelsk tilbagetrækning fra de områder, der blev besat i 1967, uafhængighed for den besatte palæstinensiske stat indenfor grænserne fra 4. juni 1967 med Østjerusalem som hovedstad og garanti for de palæstinensiske flygtninges ret til tilbagevenden i overensstemmelse med FN Resolution 194.

   Verdensfredsrådet fastholder, at enhver omgåelse af disse rettigheder gennem bilaterale eller trilaterale aftaler, som ikke garanterer disse betingelser, ikke vil være i fredens og stabilitetens interesse i området og ikke kan tjene folkene i regionen. Dette ses specielt i disse dage, hvor vi oplever voldsomme israelske bombninger af den palæstinensiske Gaza Stribe, hvilket vi tager stærkt afstand fra og fordømmer.

   Verdensfredsrådet gentager sin helhjertede solidaritet med det palæstinensiske folks retfærdige kamp for at opnå disse mål imod de imperialistiske planer for regionen.

Verdensfredsrådets sekretariat, Athen d.19. august 2020.