Besættelse er terror, Annektering er apartheid

Den 5. juni var det 53 års dagen for den aggressive krig i 1967, hvor Israel besatte Vestbredden, Østjerusalem og Gaza striben, de syriske Golan højder og Sinai halvøen. 

Denne årsdag kommer i skyggen af den israelske regerings erklærede intention om at annektere de besatte palæstinensiske landområder støttet af USA’s administration som en del af den katastrofale ”Århundredets aftale”. Dette betyder en varig besættelse, udvidelse af bosættelserne og skabelsen af et officielt apartheid regime, mens man fjerner det palæstinensiske folks ret til selvbestemmelse og forhindrer en afslutning af besættelse, bosættelser og dannelsen af en uafhængig palæstinensisk stat indenfor grænserne fra 4. juni 1967 med Østjerusalem som hovedstad og med flygtningenes ret til tilbagevenden i overensstemmelse med internationale resolutioner.

Netanyahus regering og Trumps administration trækker regionen lige til kanten, ligesom de begge fastlåser konflikten for at tjene projekter om overherredømmet, idet de regner med det internationale samfunds tavshed om disse forbrydelser – krigsforbrydelser – specielt fordi verden er optaget af COVID–19’s påvirkning af sundhed, samfund og økonomi.

Vi, de undertegnede arbejder- og kommunistiske partier i verden, opfordrer de progressive, anti-imperialistiske kræfter over hele verden til at fortsætte kampen mod denne forbryderiske israelske politik og imperialismens skamløse støtte til likvideringen af det palæstinensiske folks rettigheder og ødelæggelsen af enhver chance for at udøve international lov og opnå sikkerhed og stabilitet i regionen.

Ned med besættelsen!

Støt det palæstinensiske folks kamp for selvbestemmelse!

Udtalelsen er formuleret af Israels Kommunistiske Parti og er underskrevet af en lang række arbejder- og kommunistiske partier fra hele verden.