FÆLLES SOLIDARITETSERKLÆRING MED DET AMERIKANSKE FOLK FORESLÅET AF CANADAS KOMMUNISTISKE PARTI, USA’S KOMMUNISTISKE PARTI OG MEXICOS KOMMUNISTISKE PARTI

Vi, arbejder- og kommunistiske partier, udtrykker vor solidaritet med den multinationale arbejderklasse i USA og med det nordamerikanske folk, der er gået på gaderne i mobilisering mod racisme, undertrykkelse, arbejdsløshed og andre aktuelle problemer forårsaget af det kapitalistiske udbyttersystem.

Mordet på George Floyd er ikke en undtagelse, det er en fremherskende racistisk politik mod afroamerikanere, latinamerikanere og immigranter af andre nationaliteter. Udbyttersystemet står på samme måde overfor hele arbejderklassen, som COVID-19 pandemien beviser. Der er på nuværende tidspunkt mere end to millioner smittede og næsten 113.000 døde, hvor mange liv kunne have været reddet, men et privatiseret sundhedssystem viste sig at være farligt, forti det bygger på kapitalistisk profit.

Fattigdom, arbejdsløshed, angreb på arbejdernes rettigheder, anti-immigrant politikken, politibrutalitet, imperialistiske aggressioner mod andre folk, social opløsning på grund af narkotika og forbrydelser viser, at kapitalismen er barbarisk og at socialismen er både aktuel og nødvendig.

Vi de kommunistiske og arbejderpartierne udtrykker:

– vor fordømmelse af det racistiske mord på George Floyd og demonstranterne, ofre for Trump-administrationens undertrykkelsespolitik.

– vor solidaritet med arbejdere og folk i USA, som i alle byer protesterer mod racisme og undertrykkelse.

– vor solidaritet med arbejdere og folk i USA ramt af COVID-19.

– vor fordømmelse af Trump-administrationen, der aktuelt er ansvarlige for Det Hvide Hus, som står for racistiske, anti-migrant, fremmedfjendske og anti-kommunistiske kampagner. Vi fordømmer udgangsforbuddet og Nationalgarden, arrestation af og mord på dem, der kæmper for forandringer.

Hvis side er du på? Arbejderpartierne og de kommunistiske partier sammen med arbejdere og folk i USA mod kapitalisme og dens barbari.

ARBEJDERE I HELE VERDEN, FOREN JER!