Jeg bliver krænket

Af Rikke G.F. Carlsson – formand for Kommunistisk Parti i Danmark

Er der noget, der kan hidse folk op i sommervarmen, så er det agurketiden. De solbrændte journalister tager latterlige historier op for hurtigt at kunne komme på stranden igen. At emnerne ikke har nogen relevans for vores dagligdag virker netop som en ekstra rød klud. Og det smitter. Har det ene medie åbnet op, følger de andre medie-lemminger efter og udflyder oversete politikeres og mediekendissers ufarlige gratis meninger i en lind strøm.  Og denne gang var det foie gras. Du ved det vi, plejer at få på madpakken, når vi sidder i vores pels med vores lille fremelskede franske bulldog med underbid. Og scenen er sat. Alle har en mening. Krænkelsen og forargelsen kan ingen ende tage. Vi synger pludselig også alle sammen fra højskolesangbogen og sviner lige den klimatossede ungdom til for ikke at rydde op efter sig på en festival. Hvad er det dog for en verden vi lever i!

Imens er CO2 tallene kommet fra det norske forsvar om, hvad NATO-øvelsen TRIDENT JUNCTURE udledte. Øvelsen blev afholdt i efteråret sidste år med deltagelse af 50.000 soldater fra 29 forskellige lande. 10.000 køretøjer, ca. 150 fly, 70 helikoptere og 65 skibe. Flyøvelserne medførte udslip på 53.188 ton CO2.  Landøvelserne udgjorde 20.412 ton CO2. Sammenlagt blev det til 73.530 tons CO2.  En dansker udleder gennemsnitlig 17 tons årligt (nordmænd gennemsnitligt 8,4 tons CO2). Ja, det er langt over det globale gennemsnit, men det blegner bare lidt i forhold til denne unødvendige øvelse.

Almindelig flytrafik til rejser står kun for 8 % af den globale opvarmning. Kun tre procent af verdens befolkning flyver ud over sit lands grænser, siger professor Stefan Gössling fra Lunds Universitet. Alligevel tillader vi krigsøvelser med så store udslip. Det er uhørt. Hvorfor er det så flyafgift på rejser, danske politikere taler om? Ovenstående tal fra Norges forsvarsministerium er en politisk grøn foræring. Vi og de øvrige NATO-lande i Norden må ud af NATO, og det kan ikke gå for hurtigt.

Forskere på Svalbard har netop konkluderet, at de aldrig har registreret så mange døde vilde rener før pga. klimaændringer (TV2 27/7-19). Jeg bliver krænket og forarget, når vores nordlige halvkugle, vores nabolande og rigsfællesskabet stiller hav og land til rådighed på et område der burde fredes. Jeg ved, at der findes mennesker alle steder i Nordkalotten, der dagligt ser og mærker naturødelæggelserne fra disse krigsøvelser. Det er helt almindelige mennesker fra Rusland, Finland, Norge, Sverige og Grønland. Udover at naturen ødelægges, frygter de også den forventede krig fra NATOs krigsmaskine.

Vi er heldige i Danmark, vi ser og mærker det ikke. Vi er ”bare” et militært transitland- og snart et værtsland for en kæmpe fest. Vi skal fejre krigen. Vores unger får lov at se og lege på et af de mange krigsskibe, der kommer i Københavns havn. Der kommer sikkert også fyrværkeri. En fest for krigens købmænd, der holder salgsmessen her i Danmark til september – lige efter Trumps besøg.

Uh, det giver vækst og arbejdspladser og måske afkast på vores pensionsopsparinger. Jeg ved ikke lige, om jeg vil fejre det med et stykke foie gras eller en veganerbøf? Det er crazy det her. Hvor mange penge får vores krigsminister mon med til at snolde for? Og mon prinsen åbner ballet med sin prinsesse? Og skal vi danse dødedansen eller kræve et helt nyt liv?