Ny socialistisk grundlov i Cuba

Den 24. februar blev der afholdt folkeafstemning bi Cuba om en ny grundlov.

91 pct. af de stemmeberettigede stemte JA til den nye socialistiske grundlov. I den anledning har KPiD sendt nedenstående hilsen til den cubanske ambassade:.

Hilsen til Cubas ambassadør i Danmark i anledning af den gennemførte grundlovsafstemning

Kære Yiliam Gómez Sardiñas,

 Kommunistisk Parti i Danmark, KPiD, lykønsker Cuba, det cubanske folk og Cubas Kommunistiske Parti med resultatet af folkeafstemningen om en ny grundlov.

Det overvældende flertal af det cubanske folk stemte JA til den nye socialistiske grundlov. Processen op til dagen for folkeafstemningen var en stærk demonstration af et demokrati, der ikke bare i ord var demokratisk, men aktivt inddrog en stor del af befolkningen i processen.

Cuba vil nu og i fremtiden være et stærkt eksempel for folk overalt på jorden, der arbejder og kæmper for et bedre liv uden kapitalisme.

I disse dage går vores såvel som jeres tanker til folket i Venezuela, som er truet af USAs ønske om at ødelægge de fremskridt, som det venezuelanske folk har opnået.  Det sker præcis på samme måde, som det skete i Chile, som de forsøgte over for Cuba og mange andre steder.

International solidaritet er vigtigere en nogensinde!

Kammeratlig hilsen

Kommunistisk Parti i Danmark.

Svar fra den cubanske ambassadør:

Mange tak for jeres varme hilsen og opløftende opfordring til at fortsætte opbygningen af et rigt, bæredygtigt og socialistisk samfund I Cuba.

Godkendelsen af den nye grundlov I Cuba afspejler det cubanske folks demokratiske ønske om at være trofaste mod vores principper under vores vej mod fremtiden.

Jeg er meget glad for jeres historiske støtte og solidaritet med den cubanske revolution og med Cubas Kommunistiske Parti.

Et varmt knus til jer alle!

Yiliam