Solidaritet med Venezuela!

USA og dets støtter, herunder EU og Danmark, har startet en kampagne med det mål at fjerne den demokratisk valgte præsident for den Bolivarianske Republik Venezuela.

På denne måde fortsætter USA og dets allierede traditionen med at blande sig i andre landes interne forhold. Det er sket mange gange før startende med verbale angreb, der bliver fulgt op af undergravende virksomhed med det formål at skabe kaotiske tilstand i landet. Hvis disse første angreb ikke får den ønskede virkning, så er det sidste skridt en mere eller mindre skjult USA-ledet militær indblanding i landet.

Med den nuværende helt uforudsigelig præsident i USA er det mere nødvendigt end nogensinde at opbygge en international progressiv bevægelse, som kan stoppe den imperialistiske trussel med Venezuela.

Kommunistisk Parti i Danmark, KPiD, udtrykker vores solidaritet med præsident Nicolas Maduro, med det venezuelanske folk, med det kommunistiske parti i Venezuela og med alle kræfter, der kæmper for national selvbestemmelsesret og uafhængighed.

Ovenstående er en oversættelse til dansk af en udtalelse fra KPiD, der blev offentliggjort på www.solidnet.org