Den politiske situation

stjerne_HS

Landledelsesmøder den 04-08-18

Rikke G.F. Carlsson

Sommeren har bidt sig fast og det er vel dokumenteret. Ikke som når man får af vide at opsvinget har gjort lige sådan. Statsministeren lyver med tallene omkring hvor mange job hans regering har skabt, for det bliver han nød til for at opretholde løgnen om det såkaldte opsving. For hvis vi skal æde illusionen om et fælles opsving for nationen, så kræver det at vi også får en del af kagen, og det er der, det bliver problematisk. Vi ser sjældent en politiker der står og praler over de store virksomheders overskud, eller deres mangel på indbetaling af skat. Illusionen er klar og ender med som fortællingen ombjobskabelse. Føler du tryghed kan festen fortsætte og tvivler du på den sikkerhed, smitter det af på dit forbrug og gældsættelse og ikke mindst dit kryds til næste valg.

Job skifter, opstår og forsvinder. En konstant bevægelse. Sæson jobs og projekt jobs. Disse kan ikke indgå i en ekstra lagkage til folket. Men det kan tvangsarbejde på overførelses indkomst. Dermed fortætter illusionen. For i virkeligheden er der fjernet masser af vigtige arbejdspladser inden for det offentlige. Folk løber hurtigere og prøver at nå hvad der sku’ flere til før. En umulig opgave med stres og nedslidning til følge.

HK og de unges jobpatrulje har været rundt i sommerlandet og konstateret at voksne og især de unge bliver behandlet umenneskeligt med manglende feriepenge, manglende pauser, manglende løn osv. Dette er 2018 og der er intet som har ændret sig. Fagbevægelsen er stadig uundværlig for en arbejders rettigheder. Byggefagene oplever stadig udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft. Firmaer går bevidst konkurs, så deres arbejdere må kæmpe for at få penge fra lønmodtagernes garantifond, samt erstatning fra arbejdsgiveren. Intet har ændret sig. Nå, jo det skulle da lige være de venstreorienterede politikere der taler om falsk problemimport når ”folk” prøver at advare om arbejdsforhold med kort kontrakt ansættelse
eller deltidsarbejdes-lignende kontrakter som bliver svære at leve af.

” Det findes ikke her – Her går det godt”, er det nemme svar.

Men vi ved det er på vej, vi ser det i Tyskland hvor det har vokset sig stor. Og det findes også her. For nogle faggrupper er det hylende svært at få timer nok til noget der ligner et fuldtids job, man kan leve af. Vi har ingen love imod det. Det er en kamp fagbevægelsen må tage dagligt. Og gudskelov for dem. I forgårs blev et stillads revet ned, da et fusket firma forsøgte at møve sig ind på vores arbejdsmarked. Kort reaktion – hurtig afregning. Vi vil ikke have Jeres lorteforhold i Danmark – vi har ikke råd til det og vi er mere værd.

Vi fik en delsejr der skal følges op efter OK og for det ikke er en stor opgave i sig selv, opfordre jeg jer til at gå ud og fortælle, at vi også lige skal stoppe krigsvanviddet, som truer alt liv på jord. For som vores gamle parole sagde ” hvad nytter kampen for arbejde – hvis vi taber kampen for freden”.

Krigen optrappes hver dag. Og fores fornemmeste opgave er at få de faglige til at mobiliserer protester mod den store NATO øvelse der foregår i Norge. Trident juncture 18 den kæmpestore NATO-øvelse Trident Juncture. Øvelsen er planlagt til at foregår 25.oktober – 7. november på norsk, svensk, finsk og islandsk territorium og også Danmark deltager med ialt 40.000 soldater. Vi skal have busser af sted fra Danmark, fylds med entusiastiske faglige, der skal diskuteres med hele vejen der op og hjem igen. De skal vide hvor mange af vores velfærds penge der spildes på krudt og kugler, og kan bruges fornuftigt herhjemme.

Det er milliarder det drejer sig om. Imens ser vi naturressourcer brænde ned. Og brandmænd frivillige og deltids, da de fleste fuldtidsbrandmænd er skåret væk, rejser af sted for at redde hvad reddes kan. Tænk hvis vores nordiske beredskab havde samme ressourcer som militæret, bare tænk? Så havde skovbrandene været opdaget hurtigere, slukket hurtigere.

Apropos krig, så har Israel virkelig fået legaliseret sin besættelse af Palæstina. Der er frit slag, efter Trump fik twittet at Jerusalem er deres hovedstad. Krigens købmænd skriver teksten. Et lille nødhjælpsskib, som mange af os stod her på kajen og vinkede til, er blevet kapret af Israelske styrker i internationalt farvand, fordi de mente, det var en provokation mod dem? Folk blev anholdt, kom i fængsel – og vores og Norges udenrigsministre forblev tavse. Hvad har de på os? Hvad har vi lovet i vores krigssamarbejde, når vi ikke engang kan redde en landsmand. De fleste er heldigvis løsladt nu, men palæstinenserne lider stadig og fik aldrig deres medicin.

Nå ja, så tilbage til det liberale Danmark. Landet for frisind. En ung venstre kandidat delte sit sexliv med os alle, da vi uden at spørge fik nyheden om at hun havde haft sex med over 100 mænd. Så kom en af de sidst ankommende ministre og meddelte at han var både til kvinder og mænd. Vi har Gayparade lige om lidt og der er fremgang i swinger klubberne og nudistcampisterne. Men vi sætter grænsen ved tildækning af kvindes ansigtet – her er vi ikke liberale.
Nej her er vi racister. En bevidst udvælgelse af en bestemt befolkningsgruppe, som skal få os til at glemme alt det jeg før nævnte. Vi skal bruge alle vores kræfter på denne frygt, så udnyttelsen kan fortsætte på alle niveauer, arbejdsmarkedet, naturen, velfærden, befolkninger i alle lande.

Vi må ændre fokus i diskussionerne og få folk til at se hvad de bliver narret til. Vi har gjort det før i historien, tiden er inde igen.

Landsledelsesmødet den 06-05-2018

Landsledelsesmødet den 07-04-2018

Landsledelsesmødet den 27-01-2018