Til de danske medlemmer af EU-parlamentet

I dag den 8.juni skal EU-parlamentet behandle et forslag om en fordømmelse af Cubas overtrædelse af menneskerettighederne.

For det første er det vel ikke noget, som EU-parlamentet bør behandle, før EU selv har sørget for at menneskerettighederne bliver overholdt i EU. Så EU bør først gøre noget alvorligt over for lande som Polen og Ungarn!

For det andet er der en forskel på, hvad man forstår ved menneskerettigheder.

I Cuba betyder menneskerettigheder ikke kun ret til at tænke frit, men og så ret til en bolig, mad, et gratis sundhedssystem, gratis uddannelse osv.

Her er det ikke   Cuba, der undertrykker nogen menneskerettigheder, men USA , der med sin blokade af Cuba gør alt for at plage det cubanske folk.

Mens Cuba sender corona-vaccine ud I verden for at hjælpe andre lande, så blokerer USA stadig – og imod et overvældende stort flertal af landene i FN – mod Cubas økonomi og dermed også produkter, der bruges til vaccineproduktion.

Så vi opfordrer alle danske medlemmer af EU-parlamentet til at tage stærkt afstand fra forsøget på at skade Cuba med løgnagtige påstande om brud på menneskerettigheder.

Kommunistisk Parti i Danmark, KPiD

Rikke Carlsson