Israels angreb på palæstinensere i Israel og i Gaza

Det kommunistiske parti i Sydafrika har forfattet nedenstående appel, som KPiD naturligvis sammen med mange andre kommunistiske partier har tilsluttet sig.

Fælles erklæring fra kommunistiske og arbejderpartier , der fordømmer Israels stadige blodsudgydelser og besættelse

Vi, de kommunistiske og arbejderpartier, der har underskrevet denne erklæring, fordømmer stærkt og utvetydigt den israelske aggression mod palæstinensere i Jerusalem og det stadige  militære bombardement af Gaza, der har ført til massedrab på palæstinensiske civile i Gaza og endnu flere lemlæstede, herunder mange børn.

Israels skamløse brud på international humanitær lovgivning har varet i mange årtier. Det har været hjulpet og støttet af  imperialistiske kræfter, og uden at nogen international organisation har grebet alvorligt ind for at stoppe disse angreb eller i det mindste alvorligt fordømt dem.

Vi kræver:

  • Et øjeblikkeligt stop for bombardementerne og belejringen af Gaza
  • Et stop for angreb og vold mod palæstinensere, der benytter deres ret i og omkring Al Aqsa Moskeen  og alle andre hellige steder
  • Et stop for de uophørlige angreb og trusler fra myndighedernes side mod palæstinensere, der bor i Østjerusalem. Specielt er de palæstinensiske beboere i Sheikh Jarrah i Østjerusalem truet af en stadig etnisk udrensningskampagne.

Vi udtrykker vores fulde solidaritet med den retfærdige kamp, som det palæstinensiske folk fører for at stoppe besættelsen og for etableringen af en selvstændig stat inden for grænserne fra før juni 1967 og med Østjerusalem som hovedstad. Vi kræver at palæstinensiske flygtninge kan vende tilbage, som det fremgår af mange FN-resolutioner.

Vi opfordrer alle progressive og fredselskende kræfter til at protestere og tilslutte sig denne appel.