Mindedag for sejren over fascismen i Europa den 9. maj

Formanden for Kommunistisk Parti i Danmark, Rikke G. F. Carlsson, lagde den 9. maj en krans ved mindesmærket i København rejst til ære for de mange danske kommunister, der gav deres liv i modstandsbevægelsens 5 år lange kamp mod nazi-besættelsen.

De danske kommunister var blandt de første til at organisere kampen for friheden i Danmark. 

Partisangrupper blev dannet overalt i landet og producerede og fordelte illegale aviser og litteratur og indledte den væbnede kamp mod de nazistiske besættere og deres danske håndlangere.

Mens den danske regering med kongens opbakning samarbejdede med tyskerne, havde kommunisterne og andre frihedskæmpere travlt med sabotage og andre vigtige kampaktiviteter.

Som i de andre besatte lande spillede de danske kommunister en stor rolle for landets befrielse. Mange døde – henrettet af tyskerne eller døde i de tyske Kz-lejre.

Vi vil som kommunister aldrig glemme, hvad det kommunistiske parti udrettede for 75 år siden!

Og vi vil aldrig glemme den ærefulde og sejrrige kamp, som blev udkæmpet af Den Røde Hær under ledelse fa Sovjetunionens Kommunistiske Parti!

Alle forsøg på at ligestille nazisterne med kommunisterne og Tyskland og Italien med Sovjetunionen bygger på klare løgne!

Kommunistisk Parti i Danmark