Iraks kommunistiske parti udtaler den 25. januar 2020 følgende: Hvor længe skal den blodige undertrykkelse og myrderierne fortsætte?

I de seneste dage har vi oplevet en voksende blodig undertrykkelse udført af sikkerhedsstyrkerne vendt mod demonstranter I Bagdad og i andre provinser. Det har ført til mange demonstranters død og mange flere sårede.

Ud over den gentagne brug af skarp ammunition har sikkerhedsstyrkerne i går også angrebet de sit-in demonstrationer, der blev afholdt I Bagdad og i Basra. De protesterendes telte er blevet brændt af som regimets forsøg på med magt at stoppe den fredelige protest.

Ligegyldighed og langsommelighed har præget regeringens svar på folkets retfærdige krav. Der er en holdning, som vi altid har advaret imod, og som har presset de protesterende til at udvide deres aktiviteter men stadig under fredelige former.

Den fortsatte undertrykkelse, beslutninger om drab og myrderier, fængslinger, kidnapninger og angreb på ytringsfriheden vil ikke svække befolkningens moral eller tvinge dem til at tage tilbage til deres hjem. Blandt de nylige ofre for denne undertrykkelsespolitik var et medlem af den kommunistiske ungdomsorganisation, martyren Fahad al-Alyawi, som på forrædervis blev dræbt I Bagdad mens han forsøgte at komme frem med mad til sine protesterende kammerater.

Autoriteterne og de grupper, der er ansvarlige for beslutningerne, skal stoppe blodsudgydelserne og straks rette sig efter folkets vilje og dets krav om dannelsen af en ny regering bestående af kompetente og patriotiske repræsentanter, der ikke er afhængige af den sekteriske magtdeling og korruptionen. Denne regering skal skabe forudsætningerne for snarlige valg efter at have vedtaget en retfærdig valglov og oprettet en valgkommission, der ikke ligger under for korruption og for de, der har blod på hænderne I forbindelse med oprøret.

Dette er løsningen og begyndelsen på vejen til befrielsen fra den mørke periode, som nu har taget 16 år af folkets liv.

Vi hylder martyrerne og ønsker en hurtig helbredelse for alle sårede og frihed for alle fængslede.