Uddrag af udtalelse fra det kommunistiske parti i Iran – Tudeh – af 13. januar 2020

Uddrag af udtalelse fra det kommunistiske parti i Iran – Tudeh – af 13. januar 2020 i anledning af protesterne mod styret oven på først USA’s mord på en højtstående iransk general og derefter løgnene omkring nedskydningen af det ukrainske passagerfly

Irans Tudehparti fordømmer den brutale undertrykkelse gennemført af det tyranniske regime mod de protesterende folk og studenter. 

Vi mener, at det kun er gennem en fælles og koordineret kamp, der forener alle sociale kræfter og grupper, der undertrykkes af det herskende regime styrende organer, at det teokratiske præstestyre kan blive alvorligt truet og tvunget til at acceptere de folkelige krav. 

Vi gentager: Irans præstestyre er kørt fast, og den øverste leder, Khamenei, er hverken kvalificeret eller kompetent til at lede landet. Alle kræfter må sættes ind for totalt at fjerne det teokratiske præstestyre fra vores land.

I overensstemmelse med de folkelige krav opfordrer vi til at smide diktaturet og alle løgne og undertrykkelse på porten. Tudehpartiets sympatisører i Iran og overalt på jorden kæmper sammen med folket i Iran for befrielsen af Iran fra diktaturets åg.

– De varmeste hilsner til de aktive studenter og folk i Iran, som modigt kæmper mod tyranniet!

– Styrk samarbejdet og de fælles aktiviteter blandt alle progressive, fredselskende og demokratiske kræfter for afskaffelsen af det anti-folkelige og tyranniske præstestyre!