Irans Tudeh partis centralkomiteens erklæring

Det haster med at intensivere bestræbelser for at bevare freden i regionen, og kæmpe mod den amerikanske imperialismes eventyrlystne og farlige politik!
Ifølge nyhedsbureauer verden over er Qasem Soleimani, øverstbefalende for Irans islamiske revolutionsgardes [IRGC] Quds-styrke og Abu Mahdi al-Mohandis, [leder af Kataib Hezbollah] den næstkommanderende for Iraks mobiliseringsstyrker, samt en række medlemmer af det iranske, irakiske og libanesiske følgeskab, blevet dræbt i et flyangreb nær Bagdads lufthavn. Attentatet på Qasem Soleimani, efter ordre fra USAs præsident Donald Trump er klart en overtrædelse af den irakiske nationale suverænitet og al international lovgivning. Det kan utvivlsomt udgøre dødbringende fare for regionen.
Ali Khamenei, regimets Valie Faghih (den gejstlige leder), udsendte en meddelelse i kølvandet på hændelsen, der annoncerede tre dage med offentlig sorg i landet og påpegede, at “En hård hævn venter på de forbrydere, hvis beskidte hænder er smurt med hans [ Soleimanis] blod og blodet fra andre martyrer fra gårsdagens hændelse. “
Den irakiske premierminister Adel Abdul Mahdi, fordømte terroren på Qasem Soleimani og Abu Mahdi al-Mohandis, og erklærede luftangrebet i Baghdads lufthavn som en “fjendtlig handling” og krænkelse af landets territoriale integritet, hvilket kunne føre til en krig i Irak, regionen og verden. Regimets revolutionsgarde i Iran IRGC, advarede i en erklæring også om, at drabet på Qasem Soleimani i USA’s angreb “i modsætning til dets intentioner og mål” vil åbne nye fronter mod USA og Israel i regionen og over hele verdenen.

I de seneste måneder har Irans Tudeh parti kontinuerligt og ofte advaret om faren for den amerikanske imperialismes eventyrlystne politik og dens allierede, deriblandt Saudi-Arabiens reaktionære regering og den racistiske israelske regering, samt det iranske regimes tåbelige og interventionistiske politik i regionen, herunder i Irak og Libanon, som i de seneste måneder har været vidne til omfattende folkelige protester mod udenlandsk indblanding og især indblanding fra det iranske regime.
Irans Tudeh-parti fordømmer denne terrorhandling fra Trump- administrationen, hvilket er et tegn på dens [Trump-administrationens] fuldstændige ignorance og ligegyldighed over for international ret. Vi mener, at alle bestræbelser skal gøres/ koordineres for at forhindre optrapning af krisen i regionen og drive spændinger mod farlige militære konflikter.
Det er også nødvendigt at påpege, at krig og militære konflikter i regionen kun vil gavne de mest reaktionære og antifolkelige kræfter i regionen og over hele verden, og vil være i strid med folkets og de hårdtarbejdendes interesser. Handlingen fra Trump-administrationen finder sted, når han er på randen af en retssag i det amerikanske senat for hans magtmisbrug; og amerikanerne er gået ind i et valgår. I Iran har vores folk, som er klar over hvilke katastrofer krig har bragt vores land i fortiden, altid været bekymrede over udsigterne til endnu en krig. Udviklingen af en undtagelsestilstand/ nødsituation og krigstidssituation i Iran, hvor den voksende folks bevægelse i de seneste måneder har medført en alvorlig udfordring for det teokratiske regime, vil på dette tidspunkt blive brugt som en undskyldning for at intensivere undertrykkelse og terrorstemningen i Iran. En undtagelsestilstand/ nødsituation i landet vil føre til skærpede og hårdere betingelser for ethvert udtryk for mening, samt hårdere konsekvenser for sådanne udtryk. I modsætning til hældning fra kræfter som monarkisterne og Folke Mujahedin PMOI, der fungerer som regeringsmæglere for Trump-administrationen og kræver amerikansk militær intervention mod vores land, erklærer vores parti at intensivering af militære konflikter helt sikkert vil skade folket i Iran og Irak mere end noget andet; netop de mennesker, der i årevis har været de største

ofre for regionens reaktionære kræfters politik og den amerikanske imperialisme.

Irans Tudeh parti opfordrer alle de progressive, frihedselskende og fredselskende kræfter i Iran, regionen og over hele verden til at intensivere deres bestræbelser på at mobilisere verdensopinionen mod eskalering af spændinger, samt de farlige og dødbringende militære konflikter i regionen. De reaktionære og antifolkelige ledere for det herskende regime i Iran og den amerikanske regering bør ikke få lov til endnu en gang at drive Mellemøst- regionen i ild og blod med endnu en katastrofal krig. Kampen for at bevare fred, forhindre de krigshungrende kræfters fremmarch i Mellemøst-regionen samt at forsvare det iranske folk og de hårdtarbejdendes interesser, er af største betydning.
Irans Tudeh partis centralkomite 3. januar 2020