Udtalelse om Syrien

Udtalelse fra en lang række kommunistiske partier, herunder KPiD:

I de sidste otte år har befolkningen i Syrien forsvaret deres fædreland beslutsomt og heltemodigt. Folket har udvist en stærk og ærefuld modstand, som ikke er ophørt et øjeblik i disse år, på trods af de store lidelser, som folket har lidt. Denne modstand har allerede fået sin plads i menneskehedens historie.

Som kommunistiske og arbejderpartier fordømmer vi på det stærkeste de imperialistiske indgreb fra USA og dets allierede, der har skabt en af ​​de største tragedier i det 21. århundrede. Vi er ikke i tvivl om, at de, der har tvunget folk til at opleve denne tragedie for storkapitalens interesser til fordel for udbytterne, vil blive dømt af historien for deres uhyrlige barbariske forbrydelser. Vi er ikke I tvivl om, at folkets fjender vil blive tvunget til at fjerne deres beskidte hænder fra Syrien.

Vi udtrykker vores dybe og ubetingede solidaritet med Syriens arbejdende folk og deres fortrop, de kommunistiske partier. Til støtte for det syriske folk appellerer vi til at gennemføre en solidaritets-mission i Damaskus.

Vi kræver en afslutning på den ​​imperialistisk aggression, og vi respekterer fuldt kravet om uafhængigheden og fuld selvstændighed i ​​Syriens nationale territorium. Beslutningen om Syriens fremtid tilhører alene folket i Syrien.
 
Hænderne væk fra Syrien

Længe leve den internationale solidaritet!