KKE

KKE’s centralkomites informationsafdeling publicerede den 21. december følgende udtalelse om mordet på den russiske ambassadør i Ankara og om lastbils angrebet på et julemarked i Berlin:

“KKE fordømmer mordet på den russiske ambassadør i Ankara, samt det dødbringende angreb i Berlin.

Disse handlinger, uanset de specifikke mål for gerningsmændene, er et konstituerende træk ved den imperialistiske krig i det 21. århundrede og det gælder uanset hvorvidt aktiviteten af sådanne organisationer er dannet med støtte eller tolerance af imperialistiske centre eller udtrykkes som et element af autonomi for disse kræfter i forbindelse med et hvert magtfuldt center, der støttede dem i fortiden.

Disse handlinger og især om mordet på den russiske ambassadør finder sted i en periode, hvor konkurrencen omkring situationen i Syrien for kontrol med de naturlige ressourcer og transportruters strategiske betydning skærpes. Det indebærer store farer for mennesker.

Folk har brug for at organisere deres kamp, deres solidaritet, deres fælles aktivitet mod de imperialistiske planer, som udnytter disse handlinger på mangfoldige måder.”